Informace pro rodiče

Rádi byste poslali své dítko občas do přírody? Něčemu ho řádně přiučili? Nebo vás jen láká představa volného víkendu, kdy se nemusíte o svého potomka neustále starat? Ať tak či tak, můžeme vám pomoct! Dítko si odvezeme, trochu ho proženeme a pak zase v pořádku vrátíme.

Délka a místa pobytu

Odjíždíme většinou v pátek odpoledne a vracíme se po nedělním obědě. Tedy necelé dva dny. Pokud se naskytnou nějaké prázdniny, například podzimní, může to být i déle. Bez ohledu na délku pobytu má však dítko vždy co jíst, kde spát a co dělat. Spíme většinou na pro nás již známých místech, jako je například DDM ve Frýdlantě, horolezecká chata v Sedmihorkách, skautský srub u Višňové či fara v Osečné. Občas, i když výjimečně, si dáme i nějaký ten převis.

Strava

Vždy vaříme, začínáme prvním možným jídlem s ohledem na dobu nutnou k přípravě. V pátek večer většinou prostor na vaření není, proto by měly děti mít své vlastní zásoby. Možno si samozřejmě přibalit i nějaké ty sladkosti, ale prosím, ne mnoho, aby nám pak osazenstvo jedlo, co navaříme.

Náplň VANDRů

Snažíme se jít vždy alespoň na jeden výlet. A i když se nám to nepovede, neexistuje, že bychom se celý den bezcílně potulovali kolem chaty. Vždy je nějaký program program, venku či uvnitř (pokud už vyloženě padají trakaře). Naopak se nám spíše stává, že musíme některé naplánované aktivity vypustit, aby toho nebylo na jeden den příliš. Osobní volno je pak pro dítka cennou kratochvílí.

Program

Náplň programu je různorodá, od výletů, přes učení se různým zálesáckým dovednostem, bojovky, strategie a hry v přírodě, až po hraní her v místnosti či zpívání u ohně. Seznam her se stále obměňuje, používáme jak staré a osvědčené, tak i nové, nevyzkoušené, které mnohdy před výpravou sami vymyslíme a připravíme.

Pedagogický dozor

Ač to možná vypadá, že nejsme víc než parta amatérů, není tomu tak. Jan Holík má dlouholetou pedagogickou praxi na školách, o skautu ani nemluvě. Tomáš Drahoňovský je vystudovaný volnočasový pedagog s pestrou praxí, stejně jako Lenka Kubecová, která je zástupkyní ženského pohlaví v našem organizačním týmu. Pavel Buchvald pak jako správný zdravotník, dokončuje studia medicíny. O bohatých zálesáckých zkušenostech nás všech ani nemluvě. O dítka je tedy dobře postaráno i v tomto ohledu.

Cena

Na víkendové výpravy většinou vybíráme 300,-. Na delší pak většinou více, ale ne o mnoho. Snažíme se, aby cena nebyla překážkou. Jde nám hlavně o děti. Byla by škoda, aby potomek musel vynechat výpravu jen proto, že se zrovna teď nedostává financí, ačkoli za týden už to má být jinak.  I proto jsme v případě potřeby otevření domluvě.

Nezávazná účast na prvním VANDRu

Je možné se k nám nezávazně připojit kdykoli! Nebo to alespoň zkusit. Nebude-li se potomkovi první výprava s námi líbit, prostě už na další nepojede. Věřím ale, že takový případ nenastane.

Jak dítko přihlásit a co s sebou

Stačí nám dát před blížící se výpravou vědět na některý z kontaktů a pak už jen být na místě setkání včas. Platí se na místě, s sebou je třeba mít krom kartičky pojištěnce základní výbavu, tedy oblečení na ven i dovnitř (do sucha i deště), spacák, karimatku, baterku či čelovku, ešus, lžíci, šátek, tužku nebo propisku, přezůvky. Občas je potřeba i něco navíc či naopak něco potřeba není, o tom se však je vždy možné dočíst v informacích o aktuální výpravě (odkaz).

Účast na výpravách

Jelikož nejsme klasičtí skauti, je účast povinně nepovinná. To znamená, že není třeba být na každé výpravě, ale je dobré se zúčastnit během roku alespoň většiny VANDRů, aby se pak v létě na táboře většina osazenstva již znala. Navíc, prošvihnout výpravu znamená přijít o jedno neopakovatelné dobrodružství! A to by přeci byla škoda…

Tolik tedy o nás.

 

Líbíme se Vám? Pokud ano, budeme jen rádi Pokud s námi vaše dítko pošlete.

Jen pomyslete: Celý víkend volný! No nezní to lákavě? 🙂

Pro případné další informace se na nás nebojte s čímkoli obrátit (kontakty)

 

Informace pro nováčky